Vi elsker burgere på Halifax

Hvad enten du er til den klassiske, den krydrede, den snaskede, den veganske eller noget helt femte, så kan du få den på Halifax. Bag hver burger ligger en stor indsats – fra rekruttering af medarbejdere over udvælgelse af råvarer til udvikling af menuer. I udvælgelsen af vores råvarer lægger vi vægt på kvalitet, nærhed, økologi, miljøpåvirkning og godt samarbejde med vores leverandører. 

Historien om os

Halifax-historien startede i 2007, da vennerne Ulrich og Peter åbnede deres første burger­restaurant på Frederiksborggade på Nørrebro. Omdrejningspunktet var lækre burgere på gode råvarer i forskellige versioner – serveret i rare og uformelle omgivelser. Og det er det sådan set fortsat. Ingen dikkedarer, men masser af ambitioner. Ulrich serverede burgerne, og Peter tilberedte dem. Det er stadig de to makkere og deres familier, der sidder ved roret på Halifax. Nu er der 7 Halifax-restauranter i København. Og navnet? Det kommer af, at Peter og Ulrich mødte hinanden som studerende i byen Halifax i Canada. 

Hvad gør Halifax til Halifax?

Vi gør os umage – med at lave burgere, men også med at passe på vores medarbejdere. Vi er rummelige – der skal være plads til forskellige mennesker, og forskellige burgere på Halifax. Vi prøver altid at træffe det valg, der både tilgodeser smag og hensyn til verden omkring os. Og vi lytter. Til vores gæster og til hinanden. 

Men faktisk vil vi allerhelst lade din oplevelse på Halifax stå forrest i stedet for at fortælle dig, hvad vi gør for at komme derhen.


Hjemmelavet?

Vi voksede fra 1 til 7 restauranter på 9 år, men vi laver stadig tingene selv. Til at starte med foregik madlavningen i vores bagkøkkener, men da vi åbnede vores tredje restaurant åbnede vi også et storkøkken i Hvidovre. Her møder 2 bagere og 4 kokke hver dag ind kl. 5.30 og starter dagens produktion. Vi bruger ikke konserveringsmidler eller smags­forstærkere i vores mad.

Økologisk?

Vi tager mange hensyn, når vi vælger råvarer, og økologi er et af dem. Vores oksekød, øl, cider, sodavand, kaffe, flere melprodukter, havregryn og udvalgt grønt er økologisk, og mængden af vores økologiske råvarer vokser løbende.

Veganer?

Vi sætter en ære i at tilbyde lækre burgere til vegetarer og veganere og lige nu har vi en burger på menuen, som er 100% vegansk. Vi har selv udviklet vores veganske bøffer – giv dem en chance, også selvom du er kødspiser.

Børn under armen?

Alle typer er velkomne på Halifax. Også de små burgerspisere. Vores børneburger indeholder som udgangspunkt blot bolle og bøf, så de øvrige ingredienser kan tilføjes ud fra børnenes ønsker. Der er høje stole og puslebord på alle vores restauranter, Og ja, du må meget gerne amme på Halifax.

Halal?

Hvis du foretrækker at spise kød fra halal-slagtede dyr, kan du som gæst på Halifax roligt vælge kyllingebryst i din burger, da al vores kylling er halal-certificeret. Eller du kan vælge at nyde én af vores tre vegetariske/veganske muligheder. Vores oksekød er dansk og økologisk, men kvæget er ikke halal-slagtet.

Allergisk?

Vi tager meget gerne hensyn til eventuelle allergier, så du kan nyde din burger uden bekymringer. Du kan via vores allergene-oversigter selv orientere dig inden dit besøg hos os – eller lade dig guide af din tjener i restauranten.